How we work

Onze procedure

1.

Selectie- & matching

De eerste fase is de screening . Die gebeurt door onze specialisten die crack zijn in hun eigen vakgebied, zijnde Finance, IT, Technical, Office en Sales. We leren een kandidaat tot op het bot kennen zodat we zijn of haar sterke punten kunnen matchen aan een vacature en een bedrijf waar hij of zij naadloos past.

Aan de hand van uitgebreide selectietests brengen we de algemene vaardigheden van de medewerker in kaart. We beschikken verder ook over tools om verschillende vaardigheden en bedrijfspassendheid te testen.

In een laatste fase gaan we na hoe goed hij of zij is in de vooropgestelde skills. Op die manier kunnen we perfect alle competenties van een kandidaat inschatten en hem of haar nog beter matchen met de juiste job.

Matching met bedrijfscultuur

Het matchen op competenties is 1 aspect in het selectieproces. We hechten daarnaast ook heel veel belang aan het matchen met de juiste bedrijfscultuur. Onze specialisten komen
ter plaatse de job én de bedrijfscultuur opsnuiven.

Dat is wat wij ‘on the job learning’ noemen. Door deze gecombineerde werkwijze kunnen we een kandidaat niet alleen matchen aan een geschikte vacature, maar ook aan een bedrijf waarbinnen hij of zij absoluut zal passen.

2.

3.

Persoonlijke begeleiding

We begeleiden elke medewerker van begin tot einde. Dat wil zeggen dat we ook meegaan bij het bedrijf op sollicitatiegesprek. Op die manier faciliteren we het gesprek en kunnen we tot een perfecte match komen.

Naast de pure rekrutering en selectie staan wij ook bekend om het feit dat onze opvolging outstanding is.
We plannen evaluatiemomenten in waarop we op doeltreffende manier matching-scores gaan bepalen tussen medewerker en bedrijf. Pas als die score top is, beschouwen we onze job als compleet: de medewerker vindt de perfecte job, het bedrijf vindt de geknipte kandidaat.   

Werken via White & moore?

Zin in een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan snel in en wij matchen jou met de perfecte job.